Rune Bjerga

Vi er hos Rune Bjerga på Våland. Komikeren, som også har gitt ut bøker. Han som er på sosiale medier, han som får oss til å le, og han som får oss til å kjenne oss igjen i situasjoner som vi ellers aldri ville ha kommet på å kjenne oss igjen i. Han som går bananas og ikke bare booker DNB Arena, men som også trekker fulle hus i DNB Arena. Nå står vi i hagen hans. Han smiler og strekker ut hånden. 

Bedre enn steinbra
– De har vært helt rå på leveranse, sier han. – Rogaland Gartnerservice har gjort uteområdet så balansert og så komplett. De har vært gode rådgivere. I stedet for å prøve å selge inn flere løsninger har de faktisk holdt oss litt tilbake for å få dette så bra som mulig. Kommunikasjonen har også vært veldig bra. Rett og slett kvalitet i alle ledd. 

Praktmur
– Der det tidligere bare var et villniss av en hekk, har de satt opp en nydelig mur, stein på stein. I utgangspunktet stod trampolinen i veien og den er nedgravd. Ingen problem sa de, og det er slik jeg opplever hele prosessen. 

– Jeg vil også skryte av deres samarbeidspartnere Lyse Transport, Hove plantesalg, Rennesøy stein og NorStone. Jeg bøyer meg i støvet for totalpakken. 

Hagemann
Bjerga viser seg som en ekte hagemann. Han har samboer og barn, men også de små hekkene og trærne er barna hans, han duller og steller, han holder ved like. Det krever tid. Men kanskje er det da ideene kommer?

Innbydende og balansert 
I stedet for å ha arbeid pågående i sommerhagen bestemte samboerparet seg for å vente til høsten setter inn. I inngangspartiet har han lagt lys singel, som han har breiet ut selv. Han har fått tre nye trær, som myker opp. Bak huset finnes selve oasen, med stor terrasse, gressplen, den nye muren og en flott utestue. Her sitter Bjerga så ofte han kan. 

– Når jeg er så mye hjemme som jeg er, synes jeg det er viktig at det er fine rammer rundt. Jeg er mye her ute. Her sitter jeg ofte og jobber, og det hender også at jeg har møter her. 

Cedrus atlantica pendula
Cornus japonica variegata
Ilex crenata gold bonsai

Kreative muskler
Hvordan jobber du for å få fram de gode ideene?

– Det blir litt sånn “freestyle”, der jeg ukritisk leker meg litt fram og lager en skisse. Noen ganger lager jeg bare skissene i hodet. Jeg bruker nyhetsbildet som inspirasjon og overdriver. Jeg ser det samme som deg, men jeg ser det på en måte du kanskje ikke ser det, men som du likevel kjenner igjen.


– En sånn som meg er alltid på jobb, smiler han.